Big Brother 2007

Metronome

ENDEMOL

Uutiset

Näistä Riitta muistetaan

02.12.2007 22:18
Riitta.

Big Brotherin neljänneksi sijoittui 56-vuotias luumäkeläinen Riitta, Suomen Big Brother -historian vanhin asukas.

Riitta saapui taloon päiväkirjahuoneen kautta yhdeksännen viikon sunnuntaina. Vaalea rouva yllätti päiväkirjahuoneeseen kutsutun Saulin pahanpäiväisesti istumalla kultaisessa tuolissa. Mies asteli tulokkaan nähdessään epävarmoin askelin peremmälle.

- Mikä tää on? Sauli ihmetteli pasmat sekaisin.

- Tule tähän viekkuun, Riitta tokaisi reippaasti saaden Saulin hieman rentoutumaan.

Myös muut asukkaat olivat yllättyneitä tulokkaan ilmestyessä taloon. Jarkko oli ensimmäisenä paikalla, kun luumäkeläinen asteli ulos päiväkirjahuoneesta.

- Morjesta, Jarkko tervehti uutta asukasta.

- Moikka! Kato, täällä on tuttuja, Riitta hymyili miehelle.

Farbod jopa epäili Riittaa alussa näyttelijäksi, mutta muut ottivat vanhemman asukkaan hyvätuulisina ja innoissaan vastaan.

Ensimmäisessä viikkotehtävässään Riitta joutui diktatuurin ikeen alle. Riitta sai eläytyä alamaisen rooliin, kun Valtion johtoryhmässä esiintyi aluksi Piia ja myöhemmin Kadi, Sauli ja Niko. Alamaiset asuivat koko tehtävän ajan ankeassa asumuksessa ja söivät purkkiruokaa.

- Näillähän pärjää kuule kaksi viikkoa, Riitta tsemppasi porukkaa. - Meillähän on juhlat kuule, näistähän saa aika bileet!

Viikkotehtävän lopussa kansalaiset kaappasivat vallan ja muodostivat demokratian. Asukkaiden toiveista huolimatta viikkotehtävä ei mennyt läpi.

- Mikä meni pieleen? Riitta ihmetteli. - Kaikkemme annoimme.

Riitta joutui talossa useiden jekkujen kohteeksi. Muun muassa Sauli järjesti Riitalle källin tarjoamalla muiden keskuudessa pannassa ollutta merileväteetä.

- Ei j**alauta! Riitta manasi teetä maistettuaan.

Riitta joutui myös perinteeksi muodostuneen vaatejekun uhriksi. Farbod, Niko ja Jarkko pukeutuivat Riitan vaatteisiin. Farbod suunnitteli rohkeinta tempausta ja päätti pukeutua naisen uimapukuun.

- Suuttuuko se? Sauli huolehti.

- Ei se voi, Niko oli varma.

- Tuolla naisella on huumorintajua, Jarkko yhtyi Nikon mielipiteeseen.

Miesten yllätykseksi Riitta ei ollut innoissaan yllätyksestä, vaikka ihastelikin vaatteidensa sopivan Nikolle ja Saulille. Eniten hän oli kauhuissaan nähdessään lempipaitansa Jarkon yllä. Hän varoitti miestä venyttämästä paitaansa.

Seuraavan viikkotehtävän aikana Riitta pääsi nauttimaan laiskottelusta, kun asukkaat jaettiin kahteen ryhmään. Edellisen viikon Diktaattori-tehtävän aikana juhlineet Kadi, Niko ja Sauli joutuivat vääntelemään klemmareita ja pussittamaan nauloja, kun Riitan poppoo löhöili, leikki ja herkutteli. Tehtävän ideana olikin salailu.

- Ei herranen aika, Riitta puhisi. - Jos ne näkevät, että me ollaan saunassa.

Kesken tehtävän asukkaat pääsivät nauttimaan pikkujouluista. Ilta kului mukavissa merkeissä, kunnes hyvässä laitamyötäisessä ollut Jarkko lauleskeli Riitalle melko painokelvotonta tekstiä. Jarkon luritukset aiheuttivat pahennusta Riitan lisäksi myös muissa asukkaissa, jotka spekuloivat miehen käytöstä useaan otteeseen seuraavana päivänä.

- Siis ihan sairas, että vanhemmalle naiselle tolleen, Niko hämmästeli.

Myöskään Riitta itse ei ollut ihastuksissaan Jarkon käytöksestä. Hän keskustelikin seinäjokelaisen käytöksestä muiden asukkaiden kanssa ja antoi myös Jarkolle suoraa palautetta törkyilystä.

Seuraavalla viikolla Riitta pääsi suorittamaan viikkotehtävää, joka sisälsi suomalaisia legendoja ja konsolipelejä. Aluksi luumäkeläinen ei tiennyt, mitä konsolipelit olivat, joten muut kertoivat niiden olevan tv:n kautta pelattavia pelejä.

Tehtävän aluksi asukkaat pääsivät näyttämään näyttelijäntaitonsa esittämällä lastenelokuvan, joka myös kuvattiin videokameralla. Roolit olivat viikkotehtävän mukaisesti Suomi-henkisiä.

Viikkotehtävä sisälsi SingStar-pelin pelailua. Laulu raikasi, mutta Riitalle tuttuja kappaleita ei tahtonut löytyä. Laulukarkelot kruunasi Elastisen ja Anna Abreun vierailu.

Viikkotehtävä huipentui suoritukseen, jossa asukkaat jaettiin kolmeen kahden hengen ryhmään. Riitta sai Buzz-visaan parikseen Kadin. Kaksikko ei onnistunut suorituksessaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta viikkotehtävä vietiin läpi onnistuneesti.

Viikko päättyi jännittävään häätöäänestykseen, jossa olivat Riitan lisäksi Suvi ja Jarkko. Luumäkeläisrouvan yllätykseksi hän sai jäädä taloon, kun Suvi häädettiin pois.

- Mie sanon suoraan, että tämä oli niin suuri ylläripylläri. Olen otettu, Riitta kuvaili tuntojaan vielä samana iltana.

Maanantai toi tullessaan uuden viikkotehtävän, Big Brother -akatemian. Asukkaat hyppäsivät vuoroin opettajan saappaisiin kertomaan erilaisia asioista aiemmasta elämästään.

Riitta joutui heti alkuviikosta tiukan tilanteen eteen vastatessaan punaiseen puhelimeen juuri ennen kotibileiden alkamista. Hän joutui valitsemaan yhden asukkaan, joka ei joisi alkoholia illan aikana. Riitta teki nopeasti päätöksensä, ja ilman juhlajuomaa jäi Jarkko.

Juhlien jälkeisenä päivänä Riitta ei päässyt lepäämään laakereillaan, sillä oli hänen vuoronsa toimia opettajana. Hän kertoi monipuolisesti nuoruusvuosistaan ja piti tiukkaa kuria levottomassa luokkahuoneessa.

Yksi oppitunneista keskeytyi hetkeksi, kun opettaja liikuttui kyyneliin kesken tarinansa, joka koski hänen ystäväänsä. Jarkon tunnilla taas Riitta-oppilas laittoi opettajan koville. Hän esitti opettajalle tiukkoja kysymyksiä.

- Ei tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan, Riitta puolusteli, kun Jarkko ei halunnut vastata.

Kaksikon välit eivät muutenkaan olleet parhaat mahdolliset. Riitta ihmetteli myös muille asukkaille Jarkon käytöstä.

- Ei normaali ihminen, joka on viisas, niin tuo koko ajan sitä julki, Riitta puhisi Jarkon selän takana.

Perjantaina Riitta kuuli yhdessä muiden asukkaiden kanssa jymyuutisen: kaikki asukkaat olivat häätöäänestyksessä. Tieto otettiin tyynen rauhallisesti vastaan.

- Perjantai-illan huumaa, heitti Riitta.

Toiseksi viimeisellä viikolla talossa Riitta juhli railakkaasti grillijuhlissa. Vanhemman asukkaan ronskit puheet aiheuttivat huvittuneisuutta, mutta olivat joistakin myös kiusallisia.

- Mä en pysty keskustelemaan tästä asiasta sun kanssa, Jarkko hekotti paniikissa, kun Riitta kyseli seksikokemuksista.

Jarkon poistuttua talosta ennen finaaliviikkoa oli Riitalla paljonkin sanottavaa seinäjokelaisen edesottamuksista. Muun muassa Jarkon kommentit naisseikkailuistaan saivat tylyn tuomion.

- Minusta tuntuu, että niissä on puolet p*skaa niissä jutuissa, Riitta kommentoi Jarkon tarinoita naisista. – Se kyllä heittää välillä halvalla niitä juttuja.

Riitta jatkoi tilitystään muiden finaalinelikon jäsenten kuunnellessa tiiviisti.

- Sen mä vaan muistan, kun se sanoi, että hän on niin h*lvetin viisas, Riitta heitti. - Silloin mulla nousi karvat heti pystyyn!

Finaaliviikko talossa käynnistyi kullanhuuhdonnan merkeissä.

- Outo juttu, ei oo ikinä tapahtunut tällasta mun elämässäni, Riitta ihmetteli tehtävää.

Päivätehtävissä Rilli-lempinimen saanut nainen pääsi muun muassa heittämään lassoa ja ampumaan tarkkuutta jousipyssyllä. Lassoaminen tuotti tulosta Riitan poimiessa hippuja talteen, mutta jousiammunta ei ollut luumäkeläisen leipälaji.

Viikkotehtävän aikana asukkaat onnistuivat haalimaan kaiken kaikkiaan 516 grammaa kultaa, joka oli 16 grammaa yli vaaditun määrän. Viimeinen viikkotehtävä oli täten onnistunut.

Lisäiloa tuotti Big Brotherin ilmoitus, jossa asukkaille paljastui heidän olevan finaalinelikko. Riitta oli erityisen onnellinen ja kertoi olleensa varma, että hänen ajakseen talossa olisi tullut korkeintaan pari viikkoa.

- Elämän huippuhetkiä olen viettänyt viis viikkoa, täytyy sanoa rehellisesti, herkistyi Riitta.

Juhlat olivat valmiit, kun Riitta kahmi kioskilta ilmoituksen kunniaksi kahmalokaupalla siideriä. Muita juomia hän ei ottanut, koska hänellä oli lieviä vaikeuksia ostoksilla yksinään.

- Onks juomaa tarpeeks? siideriä ostoskasseihin kahminut Riitta kyseli.

Viimeisen viikon perjantaina Big Brother järjesti finaalinelikolle päätösjuhlat. Pöytä notkui herkuista, voileivistä, popcornista, naksuista ja dipistä sekä vihanneksista. Juomaa oli varattu yllin kyllin.

Päätösjuhlien musiikkitarjonta ja lopun lähestyminen saivat asukkaat herkistymään. Riitta vieräytti kyyneleen kauniiden puheiden vuoksi.

Bileitten jälkeinen päivä kului rauhallisissa merkeissä. Yllätyksekseen asukkaat saivat kaunistautumistarvikkeita. Riitta värjäsi tukkansa saaden muilta palautetta.

Kun Riitta sai värit pestyä päästään hän kävi esittelemässä punertavaa kuontaloaan olohuoneen puolella. Porukka rämähti nauramaan.

- Ei tää paha ole. Mä olen ihan tyytyväinen, Riitta puolusteli. - Ja onhan tuossa noita värejä vielä…

- Sä voit laitata juustonaksukulhon päähän, on ihan samanvärinen, Kadi hihitteli.

Seuraavana päivänä oli finaalipäivä ja totuuden hetki. Voittajaäänestyksessä Riitta jäi reilusti kärkikolmikosta jälkeen. Katsojat olivat sanansa sanoneet, ja niin Riitta sai finaalinelikosta ensimmäisenä astella ulkomaailmaan.

KuvaboxiKatso Riitan BB-kuvat Kuvaboxista!

AJANKOHTAISTA
AJANKOHTAISTA

Mitä Big Brotherissa 2007 tapahtui? Lue koko kauden kooste!


Finalistinelikko kävi verkkovieraana ma 3.12. Lue vastaukset!