Big Brother -visa

BB Store

BB Mobiili

 
Sub

Metronome

Endemol

UUTISHAKU - ERIKOISUUTISET - VIIKKO

Näin sisustettiin BB-talo

03.11.2008 11:41
Olohuone.

Big Brother -talo on uudistunut tänä vuonna merkittävästi aikaisempaan verrattuna. Tänä vuonna taloon on haettu sisustuksen ja uuden pohjaratkaisun kautta enemmän epätilamaisuutta ja läpinäkyvyyttä.

Talon seinärakenteissa toistuvat kaarevat linjat perinteisten neliön tai suorakaiteen mallisten huoneiden sijaan. Talon perusrakenteiden rakentamiseen tarvittavien materiaalien toimituksesta on vastannut K-Rauta 75 Vantaalta ja talon sähkö- ja valaisutöissä tarvittavien materiaalien toimituksesta SLO Oy. Talon suuret uudistukset ja ennakkoluuloton sisustusmateriaalien käyttö on vaatinut useita eri työvaiheita ja useiden eri alojen ammattilaisten yhteistyötä.

Yleisilme

Koristellut lasit.

Talon ilmeestä ja siellä käytetyistä materiaaliratkaisuiden suunnittelusta on vastannut Production Designer Tiina Anttila. Tiina on piirtänyt talon, sen pihan ja pihasaunan pohjaratkaisut. Yhdessä Tiinan kanssa talon ja sen pihan valaisuratkaisuista on vastannut SLO (www.mukavamminsahkolla.fi) ja Philips.

Talon koko visuaalinen ilme myötäilee kauden johtolauseena olevaa teemaa ”Kuka oikeasti olet”. Tiina on suunnitellut kaikki talon rakenteissa käytetyt kuosit. Kaikkien kuosien pohjana on ollut yksi pieni luu, joka heijastelee läpinäkyvyyden teemaa. Kaikkien talon lasielementtien toteutuksesta Tiinan piirrosten mukaan on vastannut Lasitukku Rakla Oy (www.rakla.fi) ja kaikkien tekstiilien painotyöstä Arazzo Oy (www.arazzo.fi).

Talon huonekaluista pääosa on varta vasten sinne huonekalusuunnittelija-puuseppä Kalle Helmisen suunnittelemia ja käsin saarnipuusta valmistamia (www.helmipuu.fi).

Pinnat ovat vaaleita ja kuultavia luoden eteeristä tunnelmaa. Seinäpinta-alaa elävöittämään on kuvausaukkojen kohdille teetätetty printtikuvion somistamat lasipaneelit.

Makuuhuone ja lisähuone

Makuuhuoneen lattia.

Uutuutena talossa on vain yksi makuuhuone, jossa on kehään asetetut Unikulman sängyt, joiden keskelle on teetätetty varta vasten käsin rakennettu keskiosio. Pehmeyttä tähän tilaan luo kuviopainettu kokolattiamatto.

Koristellut lasiovet.

Makuuhuoneen ovena toimivat suuret läpikuultavat printtilasiset liukuovet. Liukuovien mekanismista on vastannut Dorma Finland Oy (www.dorma.fi) ja sen asennuksesta Megalock Oy (www.megalock.fi), joka on myös toteuttanut kaikkien talon ovimekanismien ja magneettilukkojen asennuksen.

Lisähuoneen liukuoveen on teetätetty läpinäkymätön printtikuvio, jotta asukkaat eivät tarvittaessa näe, mitä ovien takana on.

WC ja kylpyhuone

Kylpyhuone.

Talon kahden wc:n ja kylpyhuoneen ovet ovat läpikuultavaa satiinilasia, mikä lisää ilmavuuden tuntua tilassa. Smegin vaaleanpunainen pyykinpesukone tuo huumorin vivahdetta muuten klassiseen kylpyhuonetilaan.

Keittiö

Keittiö.

Keittiökaappien ja keittiön kodinkoneiden toimituksesta vastasi Marbit Oy (www.marbit.fi) . Keittiökaapit ovat laadukkaan italialaisen Scavolinin valikoimista ja keittiön kodinkoneet ovat Smegin mallistosta.

Keittiösaarekkeen tasona on hieno valoa läpäisevä valkoinen Decoran lasilevy. Materiaalin valoa läpäisevä ominaisuus mahdollistaa altapäin valaisun sinistä valoa antavalla ledivalolla.

Oleskelutila

Oleskelutila.

Keittiön ruokailupöytä, tuolit ja olohuoneen huonekalut ovat kaikki Kalle Helmisen suunnittelemia ja itse käsin valmistamia (www.helmipuu.fi). Huonekaluissa käytetyt sisustustekstiilien kuosit on varta vasten BB-taloon suunniteltuja.

Lasiportaat vievät sviittiin.

Kevyet modernit lasiportaat vievät ruokailutilasta toisen kerroksen sviittiin. Portaiden upeasta toteutuksesta vastasi Penora Oy (www.penora.fi) .

Lasiportaat on valaistu alta hienosti väriä vaihtavilla dmx-ohjatuilla rgb-ledivaloilla.

Olohuoneen keskiössä sijaitseva asukkaiden saapumis- ja häätöovea ympäröi myös tilanjakajana toimivat Vink Finland Oy:n (www.vink.fi) valmistamat akryylilevyt, joiden orgaanisen muodon suunnittelusta on muiden elementtien tavoin vastannut Tiina Anttila.

Portaiden alla kukkia, häätöovessa tilanjakajat.

Koko oleskelutilan ja keittiön alueen läpi kulkeva lattiakuvio on painettu kalvolle. Kuva on kalvon alapuolella, joten se säilyy kovassakin kulutuksessa.

Päiväkirjahuone

Päiväkirjahuoneen hieno punainen pyöreä nahkatuoli on Kaani Oy:ltä
(www.kaani.net).

Sviitti

Sviitissä luksustunnelma.

Sviitin henki on muuta taloa tumman puhuvampi ja intiimimpi ja sen seiniä ympäröi varta vasten tähän tilaan suunnitellut dramaattiset tapetit ja kulmia korostaa lämpimästi valoa hohtavat light tex-kangaspylväät.

Sviitin motorisoitu ja talon henkeen sopivaksi varta vasten verhoiltu parisänky on Unikulmalta (www.unikulma.com) ja muut sviitin huonekalut ovat Kaani Oy:n valikoimista. Sviittiä somistaa myös 42” tuuman JVC:n tv-screeni ja Philipsin sähkötakka.

Sviitin kylpyhuone on yksinkertaisen elegantti yhdistelmä syvän ruskeaa ja puhtaan valkoista. Kylpyhuoneeseen pehmeää tunnelmaa tuomaan on asennettu taustavalaistu Tiinan suunnittelemalla kuviolla painettu lasipaneeli.

Sauna

Lasinen sauna.

Sauna on ns. ”leijuva” viisikulmainen rakenne, jonka kaikki seinät ovat suurta lasipintaa. Myös katossa on sky light -ikkuna. Saunan olemus on suuresti perinteisestä saunasta poikkeava. Tämän vuoden BB-saunasta voisi sanoa, että se on vaalea ja moderni ”huvimaja” upeilla löylyillä. Saunan Raklan toimittamat lämpöeristelasit on karkaistu ja käsitelty aktiivipinnoitteella, joka ehkäisee niiden höyrystymisen ja likaantumisen.

Tervalepästä valmistettujen lauteiden toteutuksesta vastaa sauna-alan ammattilainen Iki-Sauna Oy (www.ikisauna.com).

Kiukaana komeilee keskellä lattiaa Iki-Kiuas Oy:n (www.ikikiuas.com) kookas kiuas.

Saunan kummallakin puolella pihaa hallitsee NiiniKim Oy:n
(www.poreisiin.fi) maahantuomat upeat kaksi yli 3 metristä luxus ulkoporeammetta.

Ulkoporealtaat ja istumaryhmät.

Piha-alueen seinät ovat saaneet uuden maalipinnan. Vihertävää pohjasävyä elävöittää suuret 2-3 metriä korkeat sapluunoita avuksi käyttäen maalatut graafiset kasvikuviot, joiden kermanvaalea sävy korostaa saunan vaaleutta.

Terassin betoniseinää elävöittää tuijien lisäksi hämärinä ja pimeän hetkinä siniset ledivalot, jotka tuovat tunnelmaa syysiltoihin. Fatboy:n pihakäyttöön tarkoitetut säkkituolit ovat Lumenor Oy:ltä (www.lumenor.fi).

Katso valmiin talon kuvat taloesittelystä!

Katso video talon sisustusprojektista!


 
Vanhempia uutisia

Cheryll yöstä Riston kanssa: Housut oli jalassa koko ajan!
09.11.2008 22:59

BB-Sari: Paluu taloon kiinnostaa!
08.11.2008 12:19

Henna: Pelottaa, että asukkaat syrjivät!
06.11.2008 20:13

Minna: Nyt rinnat ovat kohdillaan!
06.11.2008 13:37

Alex: Asukkaista yksikään ei viehätä ulkonäöllisesti!
04.11.2008 19:37

Jarmo: Jos olisin homo, ottaisin Teron!
04.11.2008 19:30

Jari-Matti: Läyhääminen oli väärä tapa purkaa huonoa oloa!
03.11.2008 12:17

Näin sisustettiin BB-talo
03.11.2008 11:41

Vastaava ohjelmatuottaja: Juha Juosila . Vastaava tuottaja: Misha Lagerstedt . Content Manager: Heini Härsilä
Sub Internet, Ilmalantori 2, 00033 MTV3. Puh: 010 300 300
2008 Subtv Oy All Rights Reserved