Näistä Esa A muistetaan

Häätöäänestyksessä Häädetty
 • Aso
  Aso
 • Minna
  Minna
 • Tuija
  Tuija
 • Lotta
  Lotta
 • Kätlin
  Kätlin
 • Terttu
  Terttu
 • Dana
  Dana
 • Jelena
  Jelena
 • Nino
  Nino
 • Sami
  Sami
 • Ragnar
  Ragnar
 • Sampo
  Sampo
 • Esa J
  Esa J
 • Esa A
  Esa A
 • Justiina
  Justiina
 • Toni
  Toni
 • Marko
  Marko
 • Saranna
  Saranna
 • Iida
  Iida
 • Antti
  Antti
 • Stephania
  Stephania
 • Cathy
  Cathy
TaaksepäinEteenpäin
Talossa tapahtuu:
Päivä 97 / 97 | vko 00

Uusimmat uutiset

Näistä Esa A muistetaan

29.11.2009 22:32
Kuva: Sub

Esa A oli Big Brother -talossa loppuun asti oma itsensä aiheuttaen käytöksellään sekä hämmennystä että salaista ihailua. Esa A tuli tutuksi myös viiltävän analyyttisenä ja hauskoja, puolitahattomia heittoja veistelevänä kaverina. Mies selvisi voittajaäänestyksessä kolmannelle sijalle.

Tekniikan tohtoriksi opiskeleva Mensan jäsen Esa A asteli taloon kuudentena. 29-vuotias Esa A oli talossa melkoinen viilipytty sekä särmikäs sääntövahti. Ensimmäisinä viikkoina Esa löysi seuraa toisesta insinööri-Esasta sekä Tuijasta.

Alkuviikkoina mies seuraili talon bileputkea useimmiten sivusta. Esan ansiosta talossa tylsiä hetkiä värittämään kehitettiin erilaisia pelejä, pulmia ja visailuja milloin pullonkorkeista ja milloin muropaketeista. Toisinaan miehen matemaattiset älypelit menivät muilta yli, mutta muun muassa Bluffi-karkkipeli sai suuren suosion. Jonglööraustuokiot Samin kanssa olivat myös paljon kaivattua viihdettä hiljaisiin hetkiin talossa.

Vasta Slummi-Paratiisi elämä sai miehen innostumaan. Esa halusi vapaaehtoisesti Slummiin, sillä haikaili mielekästä tekemistä. Perjantaisin suoritetuissa uusjaoissa Esa useimmiten talutettiinkin Slummiin.

Slummin ja Paratiisin yhdistyminen sai muut sekoamaan riemusta - Esan näytti valtaavan kunnon Slummi-nostalgia ja mies palasi vielä ankeaan asumukseen nukkumaan öisin.

Kuva: Sub

Esa A:sta muodostui Slummin olemassaolon aikana eräänlainen tukipilari talon asukkaille. Mies kesti hyvin heikomman puolen rasitukset ja viimeistään hedelmävadin luovotus Paratiisista Slummiin sulatti kaikkien sydämet. Hedelmävadin luovutus liittyi Slummin huijaustehtävään - koko viikon Slummin asukkaat olivat olleet hermona siitä, arvasiko Esa A jotain. Mies pysyi järkähtämättömänä ja piti salaisuuden, mikäli jotain arvelikin.


Erityisen hyvin mies tuli toimeen Tuijan kanssa, joka muun muassa kehotti Esaa olemaan vähemmän sarkastinen itseään kohtaan.

– Laitetaan kehityslistalle: kehitä parempi huumorintaju, erikoista vitsailua viljellyt Esa A kujeili naiselle.

Mies toimi muutenkin talossa herrasmiehen tavoin, ja huolehti muun muassa talon filippiiniläisvaihtarista Cathysta todellisen isännän elkein.

– Olen onnellinen ollessani täällä tänään, katson tätä herkullista ruokaa, jonka osa meistä on valmistanut. Toivon, että meillä kaikilla on loistava ilta, loistavaa keskustelua. Nautitaan! mies aloitti lämpimän puheen vaihtarin kunniaksi järjestetyillä itämaisilla illallisilla.

Miehen juomattomuudesta keskusteltiin talossa lukuisia kertoja. Antti ehdotti, että juhlasampanjat voisi vetäistä, mikäli BB:n voitto irtoaisi.Mies oli valmis myöntämään, että voisi nauttia voitonmaljan, mikäli se tuotaisiin hänen eteensä.

– Näkisin, että tällainen voittoskenaario on epätodennäköinen kohdallani, Esa kuitenkin totesi.

Huumori kukkii sittenkin

Esa A osasi myös repäistä: Ensimmäisellä viikolla hän ryhtyi bileiltana laulamaan Queenin We Will Rock You -kappaletta ja heti perään Eppu Normaalin Baarikärpästä. Muut hurrasivat miehen soundeille. Asukkien perehdyttyä Singstar-pelin saloihin Esakin lauloi innokkaasti.

Kuva: Sub

Asukkien yhteisissä Thriller-tanssitreeneissä ja esityksessä mies keräsi pisteet kotiin tanssimalla villisti. Hän sai myös opettajan kehut siitä, että oli hiljainen oppija! Kaikkeen mihin Esa ryhtyi, hän ryhtyi tunnollisesti. Hyvinvointiviikon hikitreeneistä mies nautti suunnattomasti.

Kuva: Sub

Myös Esa A:n huumorintaju pääsi ajan mittaan todella esiin: mies muun muassa heräsi yöllä koristellakseen vessan wc-paperilla, ja tyhjentääkseen salassa yhden kananmunan. Kananmunan tyhjennys oli esivalmistelua Samille kohdistettuun kostoon. Mies löi munan hänet nimenneen Päällikkö-Samin päähän ja yllätys oli suuri, kun kananmuna olikin tyhjää täynnä.

Kuva. Sub.

Nettiromantiikka kukki

Helsinkiläinen Esa A sanoi suurimman pelkonsa talossa liittyvän hänen parisuhteeseensa.

– Pelko, että jos itsestäni paljastuu epäilyttäviä piirteitä, parisuhde voi joutua katkolle, Esa A pohti.

Ensimmäisellä viikolla Esa A yllätettiin tuijottamasta pihasuihkun alla peseytyvää Kätliniä. Miehen katse karkasi kerta kerran jälkeen naisen bikinien verhoamalle vartalolle ja aiheesta saatin jälkeenpäin hersyvät naurut, kun katseet paljastuivat tv:n välityksellä myös muille asukkaille.

Puhelu herkisti. Kuva: Sub

Mies sai talossa mahdollisuuden jutella tyttöystävänsä kanssa puhelimen välityksellä päiväkirjahuoneessa. Tunteellisen puhelun aikana miehen hillitty asenne rakoili ja hän puhkesi kyynelehtimään villisti. Isoveljen puheilta saapuessaan mies sai eritoten Ason huolestumaan.

Juttukaveri ja tukipilari

Esa A löysi Samista ja Asosta useimmiten juttukaverin. Myös Danan kanssa mies jakoi kokemuksiaan: humalainen Dana haki usein Esasta tukea ja mies lohdutti itkevää naista useaan otteeseen.

– Kun muistaisi, että oma onnellisuus on se, mistä lähdetään. Kun on sinut itsensä kanssa, niin on muidenkin kanssa. Jos olet viisi vuotta yrittänyt yhdellä tavalla, eikä se ole sinua tehnyt onnelliseksi, niin voit koittaa jotain muuta, Esa neuvoi eräänä aamuna krapulaista Danaa.

Kuva: Sub.

Myös talon toisen tohtorismiehen eli Antin kanssa Esa löysi keskusteltavaa aamuyön pikkutunneille saakka. Antti haastatteli innoissaan Esaa, joka vastaili miehelle aina kysyttäessä. Esan toiseksi viimeiseen viikkoon riemua toi myös taloon pakkaa sekoittamaan tullut Tuija. Kun asukkaat kuulivat, että talossa järjestettäisiin hääjuhlat, he olivat varmoja että aviopari olisi Tuija ja Esa!

Esan finaaliviikko sujui samalla otteella kuin koko muukin BB-aika: rauhallisesti ja analyyttisesti. Mies pääsi dubbaamaan leffapätkää, testaamaan tietämystään, kuulemaan toivemusiikkiaan, muistelemaan menneitä ja perustelemaan, miksi hänen kuuluisi voittaa Big Brotherissa.

Esa A:n motto on "Kohti haasteita, ei arpomista. Kun tehdään, ei arvota.". Tätä hän toteuttikin talossa loppuun asti! Mies tuli kolmanneksi finaaliäänestyksessä.

Lue kaikki uutiset Esasta

 • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Lisää tuoreita uutisia

Big Brother -finaalia seurasi parhaimmillaan lähes miljoona katsojaa!

30.11.2009 23:38

Sunnuntai-illan Big Brother 2009 -finaali teki Subin kaikkien aikojen katsojaennätyksen. Lähes kahden tunnin mittaisen finaalin keskikatsojamäärä oli... » Lisää

Voittajan on helppo hymyillä! Kuva: Sub.

Aso: Julkisuus ei ole minulle tärkeää

30.11.2009 16:56

Kaikkensa antanut Big Brother 2009 -voittaja Aso kertoi helpottavansa voittopotillaan ensin elämäänsä, ja laittavansa sitten jotain... » Lisää

Kätlin iloitsi kakkoseksi sijoittumisesta. Kuva: Sub.

Kätlin: Saatan levyttää biisejä Filippiineillä!

30.11.2009 15:20

Aurinkoinen Kätlin iloitsi finaalin jälkeisenä aamuna BB-finaalissa kakkossijalle pääsystään. Helsinkiin muutosta haaveileva kaunotar muisteli... » Lisää

Esa A sijoittui Big Brotherissa kolmanneksi. Kuva: Sub.

Esa: Rakensin talossa itselleni suojamuurin

30.11.2009 14:01

Big Brotherissa kolmanneksi sijoittunut Esa A iloitsi finaalin jälkeisenä aamuna pitkän itsetutkiskelutaipaleensa päättymisestä. Matka oli tuottanut... » Lisää

Antin mielessä siintävät treffit Vappu Pimiän kanssa. Kuva: Sub.

Antti: Aion pyytää Vappua treffeille

30.11.2009 12:14

Neljänneksi Big Brotherissa selviytynyt Antti oli finaalin jälkeisenä aamuna väsynyt ja onnellinen. Finaaliin pääsy oli ylittänyt omat odotukset, ja... » Lisää

Aso on Big Brother 2009 -voittaja! Kuva: Sub.

Vain Sub.fissä: Voittaja-Aso: Sain talossa elämännarusta kiinni

Julkaistu 30.11.2009 00:14 (päivitetty 00:53)

Sympaattinen tosimies Aso korjasi Big Brother 2009 -voittopotin. Onnesta sekaisin ollut mies tunteili ajan talossa opettaneen hänelle paljon, ja... » Lisää

Kuva: Sub.

Vapautunut ja onnellinen finaalikolmikko: Asolla on suuri sydän!

Julkaistu 30.11.2009 00:11 (päivitetty 00:52)

Hämmentynyt, mutta onnellisen oloinen kolmikko Antti, Esa A ja Kätlin ehtivät istahtaa hetkeksi kesken finaalihumun ja kertoilla ensitunnelmistaan... » Lisää

Vanhemmat uutiset

» Aso voitti Big Brotherin, Kätlin tuli toiseksi!
30.11.2009 00:51

» Aso voitti ja tyrmistyi! Katso ilmainen video!
30.11.2009 00:49

» Näin Antti ja Esa reagoivat häätöönsä, katso ensireaktiot!
30.11.2009 00:30

» Big Brother palaa jälleen ensi vuonna!
29.11.2009 23:30

» Näistä Aso muistetaan
29.11.2009 22:40

» Näistä Kätlin muistetaan
29.11.2009 22:39

» Esa sijoittui kolmanneksi!
29.11.2009 22:41

» Näistä Esa A muistetaan
29.11.2009 22:32

» Antti tuli neljänneksi!
29.11.2009 22:30

» Näistä Antti muistetaan
29.11.2009 22:24

» Kätlinin jännitys rikkoi rajat!
29.11.2009 22:06

» Finaalitunnelmat hetki hetkeltä
29.11.2009 21:02

» Viimeinen hidas siivitti suoraan finaalilähetykseen!
29.11.2009 21:00

» BB finaalilähetyksen jälkeen – täällä voit seurata finalistien elämää talon ulkopuolella
29.11.2009 20:47

» Viimeinen herkkuateria BB-talossa!
29.11.2009 20:00

» Kätlin: Esa pussailee vain miesten kanssa!
29.11.2009 19:00

» Finaali läheni: Savolaisia juttuja ja tavarat varastohuoneeseen
29.11.2009 18:00

» Pian pakkauspuuhiin, mars!
29.11.2009 17:00

» Kätlin: Esan häät jännittävät!
29.11.2009 16:00

» Biisikimara sai Ason liekkeihin – tai ainakin nykimään
29.11.2009 15:16

» Aso muisteli edellisiltaa: En pystynyt puhumaan
29.11.2009 14:14

» Esa korjasi kertoimiaan Ason sijoituksen suhteen
29.11.2009 13:02

» Esan paljasti valttinsa: Tavallisuus
29.11.2009 12:05

» Finaalipäivä alkoi liikuttavissa merkeissä
29.11.2009 11:08

» Antti, tanssitko kotona yksin ollessasi?
29.11.2009 10:00

» Esan kappale kauhistutti talossa
29.11.2009 09:00

» Esa avautui yksinäisyydestään Asolle
29.11.2009 08:22

» Ulkomaailman pelko sai Ason mietteliääksi
28.11.2009 23:15

» Antin teoria: Aso lähtee viimeisenä!
28.11.2009 22:00

» Esa uhkasi rankaista muita!
28.11.2009 21:00

» Aso herkistyi kappaleestaan: Sydän itkee!
28.11.2009 20:00

» Katso video muistojen huoneen avautumisesta!
28.11.2009 19:46

» Tältä näyttää muistojen huoneessa, katso kuvat!
28.11.2009 19:27

» Muistojen huone sai asukkaat liikuttumaan – Esan muistot olivat kadonneet!
28.11.2009 19:00

» Muistojen huone avautui - kaikki talon asukit pelmahtivat ruutuun!
28.11.2009 17:39

» Asukkaat kertoivat, mikä BB:ssä yllätti eniten
28.11.2009 17:00

» Talossa soi "ei kenenkään biisi"
28.11.2009 16:06

» Antin kappale innoitti Kätlinin ja Ason tanssimaan, katso ilmainen video!
28.11.2009 15:15

» Housut pois Aso! Vai etkö uskalla?
28.11.2009 15:00

» Asukkaat: Mitä täällä tapahtuu?
28.11.2009 14:00

» Kätlin: Luovuttaminen on käynyt mielessä
28.11.2009 13:00

» Esan ilme kirkastui, kun toivekappale pärähti soimaan!
28.11.2009 12:05

» Asukit yllättyivät Antin kappaleesta, katso ilmainen video!
28.11.2009 11:42

» Arkisto

Uutishaku

Blogi: Kurkistus kulisseihin

Finaalinelikko viettää viimeisiä päiviään talossa. Odotus kasvaa päivä päivältä: milloin aika BB-talossa ...

Ohjelmat


Big Brother: Parhaat palat
to 10.12. klo 21.30

Big Brother: Voittajan viikko
to 17.12. klo 21.30

Big Brother: Häät talossa
to 24.12. klo 22.00

Subject


RSS


Twitter


Palaute | Sub Info | Mainostajalle | For Advertisers | Avoimet työpaikat | Yksityisyyden suoja

Vastaava tuottaja Sub.fi: Heli Kettunen, BB-sivuston Content Manager Heini Härsilä

Lista Sub-kanavan vastaavista ohjelmatoimittajista löytyy täältä.

Sub Internet, Ilmalantori 2, 00033 MTV3. Puh: 010 300 300

2009 Subtv Oy All Rights Reserved