Big Brother 2010

  • Niko N
  • Marika
  • Nino
  • Eetu
  • Petri
  • Noora
  • Elisabet
  • Jani T
  • Elli-Maija
  • Sandra
  • Vilhelmiina
  • Inka
  • Ksenia
  • Hannu
  • Satu
  • Ellinoora
  • Paul
  • Ville
  • Riikka
  • Habib
  • Mia
  • Mari
  • Niko S
  • Henna
  • Marianna
  • Maria
  • Jani
  • Esa-Tapio

BB-talo

Artikkeli

Sisustussuunnittelija kertoo: Näin rakennettiin Big Brother -talo

24.08.2010 20:24
Sisustussuunnittelija kertoo: Näin rakennettiin Big Brother -talo

Big Brother -talon suunnittelija Minna Haapakoski sai eteensä keväällä 2010 valtavan haasteen: isosta varastohallista piti muuttaa kodikas ja raikas talo, jossa Big Brother -talon asukkaat viettäisivät kolme kuukautta.

Minna on suunnitellut BB-talon sisustuksen aiemminkin, vuonna 2007, kun talo sijaitsi vielä Espoon Kivenlahdessa. Tuolloin talossa oli ollut jo kaksi erilaista sisustusta, nyt tässä projektissa aivan tyhjästä aloittaminen oli projektissa melkeinpä parasta.

– Aloin tehdä talon pohjapiirrosta, ja siinä samalla suurin osa ideoista syntyikin. Olin saanut Sub-kanavalta ja tuotantoyhtiöltä ohjeistuksen, jonka mukaan talossa piti näkyä kotoisen tunnelman lisäksi nuorekkuus ja raikkaus, Minna kertoo.

Varastomenneisyydestä syntyi ajatus loft-tyylistä

Minna päätyi ottamaan vaikutteita mukaan 1960-luvun designista, modernia ilmettä kuitenkaan unohtamatta.

Valtava tila, jonne 250-neliöinen talo rakennettiin, oli aikaisemmin toiminut varastona.

– Siitä sain idean tuoda sisustukseen mukaan myös teollista loft-tyyliä. Yleisilmeessä säilyi hiukan vanhan varaston tunnelmaa, rouheaa betonia piristettynä kirkkailla pastelliväreillä.

Kotoisuus ei saanyt häiritä tv-ohjelman tekoa

Kotoisuutta sisustukseen on tuotu viherkasveilla, matoilla ja tauluilla. Raikkaus on toteutettu vaaleilla väreillä, joiden kavereiksi on tuotu pirteitä värejä luomaan nuorekkuutta.

Akustiikkaa on parannettu tuomalla mattoja ja tekstiilejä tilaan. Myös talon tilan muoto auttaa akustisesti.

– Valaistuksella ja valaisimilla tilaan olisi saatu vieläkin enemmän kodinomaista tunnelmaa, mutta tv-tuotannon vuoksi näitä ei voitu taloon sijoittaa sillä ne estäisivät helposti kameroiden näkyvyyden, Minna selventää suunnittelun haasteita.

Muutoinkin tv-tekniikan tuomat haasteet on otettu mukaan tekemisessä. Ympäri taloa on suunniteltu kymmeniä kameraikkunoita, joiden ei toki kuitenkaan ole tarkoitus vetää huomiota puolensa.

– Ikkunoita olen yrittänyt häivyttää nauhamaisella harmaalla raidalla niin, että ne uppoavat raitaan ja ovat osa sisustusta. Tällöin ne unohtuvat asukkaalta helpommin mielestä ja vievät lavastusta enemmän kodinomaisen sisustuksen suuntaan, Minna päättää.

Katso 24/7-palvelusta: Näin rakennettiin BB-talo

(Sub)

Kommentit  

Näytä kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Store

Yhteistyössä

 

 

 

 

 
Tekniset

 
Katso ekstramateriaalit Glee-sarjasta.