Näin BB-talon sisustus syntyi, lue suunnittelijan haastattelu

30.08.2011 20:56
Näin BB-talon sisustus syntyi, lue suunnittelijan haastattelu

Big Brother -talon suunnittelija Tiina Anttila kertoo, miten BB-talon 2011 sisustus syntyi.

Tämän vuoden BB-talo ei jätä katsojaa kylmäksi – tai virikkeettömäksi. Talossa nähdään seinätarroja, villejä tapetteja ja sateenkaaren väreissä hehkuvia kalusteita – jopa Tiina Anttilan suunnittelema tuttu sauna on muuntunut vaaleanpunaiseksi!

Vuoden 2011 BB-talon sisustuksen on suunnitellut Tiina Anttila. Anttilan mukaan häntä innosti mahdollisuus päästä tekemään satumaista ja erikoista lookia. Taloon toivottiin mahdollisimman villiä tyyliä, ja suunniteltu väripalettikin oli runsas.

– Suuntana oli runsas värien ja kuosien viidakko, Anttila kuvaa.

Anttila kertoo pohtineensa heti alkuun, ettei satumaailma-tyyliseen taloon ole helppoa löytää sopivia kalusteita. Suunnittelijalla oli kuitenkin idea valmiina.

– Sanoin, että haemme vanhoja unohdettuja ja huonekaluja jotka teemme uudelleen. Etsimme sopivia antiikkikalusteita ympäri Suomea ja maalasimme ja verhoilimme ne talon tyyliin sopiviksi, Anttila kuvaa.

Näin BB-talon sisustus syntyi, lue suunnittelijan haastattelu

Miten yksiulotteisesta seinästä saa jännittävän?

Anttilan mukaan BB-talon sisustuksen suunnitteluprosessi oli hyvin mielenkiintoinen, mutta myös työläs. Haastetta toivat talon valmiit muodot sekä se, että tv-ohjelman tekeminen vaikuttaa myös talon sisustukseen.

– Koko ajan piti pohtia, miten saa yksiulotteisesta seinästä jännittävän, kun mitään kolmiulotteista ei voi toteuttaa. BB-talossa jokainen kuvakulmakin piti suunnitella erikseen.

– Olimme onnekkaita että saimme sellaisia yhteistyökumppaneita, joilta löytyi upeita tuotteita, kuten erikoisia tapetteja. En tiennyt, että Suomestakin saa tällaisia. Kaiken kaikkiaan yhteistyökumppanit olivat loistavia, ilman heitä talo ei olisi sellainen kuin se on. Esimerkiksi ulkokalusteet, kasvit ja keittiö ovat mahtavia. Talon keittiönpöytä on modernia designia, mutta sopii niin hyvin tähän visuaaliseen maailmaan.

Näin BB-talon sisustus syntyi, lue suunnittelijan haastattelu

Nappaa yksi tapettielementti omaan kotiin

Tulevatko BB-talon hurja värimaailma, mielikuvitukselliset tapetit ja kalusteet myös tavallisiin koteihin? Anttilan mukaan vanhojen huonekalujen uusiokäyttö on jo nyt trendi, joka on viime vuosina alkanut kukoistaa. Hän toivoo, että perustapetteihin mieltyneet suomalaiset uskaltaisivat innostua myös mielikuvituksellisemmista tapeteista, joita talossakin nähdään.

BB-talon yltäkylläisen räikeät värit eivät suunnittelijan mukaan välttämättä toimisi jokaisen kodissa. Virikkeitä sisustukseen BB-talosta voi kuitenkin saada.

– Hyvä jos ei tyyli täysin pelota. Talosta voi napata vaikka yhden tuolin tai tapettielementin omaan kotiin. Mikä tahansa elementti sopii mihin tahansa tilaan – mutta ehkä vain yksi kerrallaan, Anttila neuvoo.

– Pinkki sauna sopii pihaan kuin pihaan!

(Sub)

Jotain meni pieleen, pahoittelemme. Koita hetken päästä uudelleen.

  • Kommentointi vaatii toimiakseen JavaScriptin
Näytä kerralla: kommenttia

Kirjoita kommentti 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kirjoittaja hyväksyy kommentointiosion kirjoittamisen säännöt sekä sitoutuu lisäksi noudattamaan MTV Oy:n sähköisten palvelujen yleisiä käyttöehtoja.

Yhteystiedot
Kommentti
Toiminnot

Keittiö

30.08.2011 19:31

Piha ja terassi

30.08.2011 19:31

Olohuone ja makuuhuone

30.08.2011 19:31
Mr. Mallorca
Joulukalenteri