Useimmin kysytyt kysymykset

09.08.2012 11:56
Useimmin kysytyt kysymykset

Oletko aina pohtinut, kuka asukkaille puhuu päiväkirjahuoneessa, tai miksei BB-talossa tapahdu asioita jatkuvalla syötöllä? Lue vastaukset BB-faneja eniten askarruttaviin kysymyksiin!

Milloin BB tulee televisiosta?

Big Brother alkaa Subilla 28.8 kello 21.00. Päälähetys tulee maanantaista lauantaihin klo 22.00, paitsi maanantaisin Sub-leffan jälkeen. Ensimmäinen BB Extra tulee keskiviikkona 29.8. klo 19.00 ja Extra nähdään maanantaista perjantaihin 19.00–19.30. Big Brother Talk Show tulee Subilla sunnuntaisin klo 21.00– 22.30.

24/7-palvelun tilaajat voivat alkaa seurata talon asukkien elämää jo ensimmäistä päälähetystä edeltävänä päivänä.

Mistä saan ostettua netin 24/7-palvelun?

24/7 -paketin koko kaudeksi, kuukaudeksi, vuorokaudeksi tai tunniksi voi hankkia osoitteessa katsomo.fi/bigbrother.

Mistä saan ostettua kaapelin tai IPTV:n 24/7-palvelun?

BB 24/7 -televisiopalvelun voi hankkia seuraavilta kaapeli- ja IPTV-verkon palveluntarjoajilta: Dna, Elisa, Sonera, Anvia, Lumotv, paikalliset Lähiverkkokaupat ja Maxivision.

Tilauksen voit tehdä myös MTV3 Kanavapaketin verkkosivujen kautta. Tilaus välitetään omalle operaattorillesi.

MTV3 Kanavapaketin 6 kk tilaajalle BB 24/7 kaapeli- ja IPTV -televisiopalvelu kaupan päälle. Avaus 0 €, MTV3 Kanavapaketti 14,95 €/kk + operaattorin kortti- tai laitemaksu. Tarjous on voimassa 30.9.2012 asti.

Lisätietoa 24/7-televisiopalvelusta.

Mitä 24/7-palvelu sisältää?

Netin 24/7-palvelussa näkyy kuusi livekameraa, joiden avulla voit seurata talon tapahtumia reaaliajassa. Livekamerat sisältävät kaksi ohjattua kameraa (Director's Cut 1 ja Director's Cut 2) sekä neljä kiinteää kameraa talon eri huoneissa. Nyt uutuutena kaikkia kameroita voi myös kelata kaksi tuntia taaksepäin, jos jokin kohta menee ohi.

Palvelu sisältää myös runsaasti videoita päiväkirjahuoneesta - materiaalia, jota muualla et näe sekä mahdollisuuden keskustella chatissa toisten BB-fanien kanssa. Halutessaan chatin voi myös piilottaa. Huom! Keskustelun sääntöjä tulee noudattaa, muuten katseluoikeutesi koko palveluun voidaan poistaa.

Lisäksi netin BB 24/7-palvelun omistavat pääsevät vaikuttamaan talon tapahtumiin äänestyksessä neljä kertaa kauden aikana.

Kaapelin tai IPTV-verkon 24/7-televisiopalvelu sisältää yhden ohjatun kameran.

Voiko BB:tä seurata mobiilista?

Voi. Big Brotherin mobiilisivun löydät osoitteesta m.bigbrother.fi. Sivustolta löydät uusimmat uutiset ja paljon muuta sisältöä. Äänestäminen mobiilisivuston kautta on myös erittäin helppoa.

Katsomon BB 24/7 -tuotteen ostajat pääsevät katsomaan kaikkia livekameroita ja päiväkirjahuonevideoita myös iPhone ja iPad -laitteilla sekä beta-versiona Android-laitteilla, joissa on 4.0 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä. Katsomon BB 24/7:n selainpohjainen ratkaisu löytyy osoitteesta http://m.katsomo.fi/bigbrother ja se on käyttäjälle vaivaton: erillisen sovelluksen asentamista tai päivittämistä ei vaadita.

Miksi kaapelin 24/7-palvelussa ei ole yhtä paljon kameroita kuin netin 24/7-palvelussa?

Kaapeliverkoissa on käytössä rajallinen määrä kanavakapasiteettia (kanavatilaa), joten ainakaan toistaiseksi emme voi tarjota vuorovaikutteista monikameralähetystä kaapeliverkkoihin.

Miten nimeämis- ja äänestyskäytäntö toimii?

Pääsääntöisesti toimii seuraavasti: asukkaat antavat sääntöjen mukaisesti 2 ja 1 nimeämispistettä. Eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat valitaan tuotannon toimesta häätöäänestykseen. Nimeämisistä ja häätöäänestyksistä on käytetty aiemmin erilaisia variaatioita. Tänäkin kautena tulee näin tapahtumaan.

Miten voin äänestää häätöäänestyksessä?

Äänestäminen onnistuu tekstiviestillä, puhelinsoitolla tai Big Brotherin mobiilipalvelussa osoitteessa m.bigbrother.fi. Äänestysohjeet löytyvät täältä.

Ovatko BB:n äänestykset huijausta?

Eivät ole. Äänestystulos koostuu kaikista ilmoitetun äänestysajan aikana äänestysohjeiden mukaisesti annetuista äänistä. MTV Oy valvoo äänestyksen toteutusta, mutta MTV Oy, tv-ohjelman tuotantoyhtiö tai niiden yhteistyökumppanit eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen. Äänestyksen ehdot ja säännöt voit lukea täältä.

Lue kaikki äänestyksistä täällä: Tuotanto vastaa BB-äänestysten herättämään keskusteluun

Mistä saan tietoa BB-talossa näkyvistä tuotteista?

BB-talon kalusteista ja muista tuotteista saat tietoa Big Brotherin virallisten nettisivujen BB-talo-osiossa.

Missä voin keskustella toisten BB-katsojien kanssa?

Voit keskustella muiden katsojien kanssa monissa eri paikoissa. Kokeile vaikka…

Big Brotherin keskustelufoorumia

Facebook-sivuja

BB Sykettä

Faniblogin seuraamista ja kommentointia

Isoveli on myös Twitterissä. Viralliset BB:n fanitwiittaajat löytyvät osoitteista @hyvaveli ja @ennaojala. Keskustelu hoituu hashtagilla #bbsuomi.

Twitteristä löytyy myös Puhuvan kalan profiili!

Miten BB Syke toimii?

BB Sykkeessä näkyvät tekstiviestitse numeroon 173121 lähetetyt viestit (viestin hinta 0,99 €), Twitterissä hashtagilla #bbsuomi kirjoitetut viestit sekä poimintoja Facebookin Big Brother Suomi -ryhmän keskustelusta.

BB Sykkeen viestit näkyvät myös BB Extrassa joka arkipäivä klo 19.00, BB Talk Showssa sunnuntaisin klo 21.00 sekä Subtekstin sivulla 699.

Miten Big Brother päättää rangaistuksista?

Rangaistus riippuu aina rikkeen vakavuusasteesta.

Miksi Big Brother on välillä epäoikeudenmukainen?

Big Brother on viihdeohjelma. Uskomme, että tietynlainen "epäoikeudenmukaisuus" verrattuna todelliseen elämään on hauskaa viihdettä.

Miksi Big Brotherilla on käsikirjoittaja?

Käsikirjoittajan toimenkuva Big Brother -tuotannossa ei tarkoita samaa kuin esimerkiksi perinteisessä draamagenressä.

Käsikirjoittajan tehtäviin tuotannossamme kuuluvat muun muassa tehtävien ja juonenkäänteiden suunnittelu yhdessä muun ydinryhmän kanssa sekä tehtävänantojen kirjoittaminen taloon. Käsikirjoittajamme ei kirjoita vuorosanoja asukkaille – ainostaan Talk Shown juonnot ovat käsikirjoitettuja. Tämäkin käsikirjoittaminen tapahtuu yhdessä Talk Show -juontajamme Elina Viitasen kanssa.

Ovatko faniblogistit ja -twiittaajat oikeasti tuotannon kätyreitä?

Faniblogistit ovat oikeita BB-faneja, jotka on valittu tehtäväänsä Sub.fin kilpailun kautta. He saavat teksteissään ja twiittauksissaan ilmaista oman mielipiteensä, vaikka se eroaisi Isoveljen mielipiteistä. He eivät ole "tuotannon kätyreitä".

Kuka on Big Brother -ääni?

Jari Karjalainen on ääni BB-kuulutusten takana.

Kuka siellä päiväkirjahuoneessa oikein puhuu?

Päiväkirjahuoneessa puhuvat ydintiimin lisäksi myös ns. feed-ohjaajat.

Miten asukkaat valitaan?

Asukkaat valitaan äärimmäisen monivaiheisella valintaprosessilla. Operaatioon osallistuu kymmenkunta henkilöä. Asukaskandidaatit testataan monin eri tavoin. Valintatiimiimme kuuluu myös psykiatri sekä psykoterapeutti Teemu Ryhänen.

Miksi kommenttini poistettiin Big Brotherin FB-sivulta?

Myös FB-keskustelussa tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä. Toisen keskustelijan haukkuminen, henkilökohtaisuuksiin menevä kommentointi, syrjivät tai rasistiset viestit, kiroileminen sekä alatyyliset ilmaukset ovat kiellettyjä. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa moderaattorin antamaan jäähyyn.

Miksi kirjoitukseni poistettiin Big Brother - keskustelupalstalta?

Keskustelupalstalla tulee noudattaa keskustelun sääntöjä, joita ovat muun muassa:

– Älä HUUDA.

– Älä mainosta.

– Asioita saa arvostella ja asioista saa olla eri mieltä toisten kanssa. Poistamme kuitenkin kommentit ja keskustelut joissa kohtuuttomasti hyökätään toisen kirjoittajan persoonaa vastaan.

– Älä käytä alatyylisiä ilmaisuja tai kirosanoja.

– Kunnioita tekijänoikeuksia.

– Emme hyväksy palstoillamme tai kommenteissamme syrjintää tai keskustelua, jossa toisen ihmisen etninen alkuperä, seksuaalinen suuntautuminen, uskonnollinen vakaumus, poliittinen suuntautuminen, kansalaisuus, sukupuoli ovat arvostelun kohteena. Kaikista aiheista voi keskustella asiallisesti.

– Älä ikinä julkaise toisen henkilön henkilötietoja (ikä, nimi, puhelinnumero, osoite, sähköpostiosoite).

Asiattomat kommentit poistetaan. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa moderaattorin antamaan jäähyyn. KeskusteluKeskustelupalstan säännöt löydät kokonaisuudessaan täältä.

Miksei BB vastannut kysymykseeni Twitterissä/Facebookissa?

Isoveli saa kauden aikana niin valtavasti postia ja palautetta, ettei kaikkiin viesteihin ehditä vastata. Jokainen palaute kyllä luetaan!

Miksei palautteeseeni vastattu?

Palautetta tulee BB-kauden aikana valtavasti, eikä kaikkiin viesteihin ehditä vastata. Jokainen palaute kyllä luetaan ja välitetään eteenpäin niille tahoille, joita se koskee.

Miten voin ehdottaa tehtävää Big Brotheriin?

Lähettämällä palautetta tai kirjoittamalla Big Brotherin Facebook- tai Twitter-ryhmiin. Kaikki palautteet luetaan, vaikka kaikkiin ei valitettavasti ehditä vastaamaan.

Miten pääsen studioyleisöön?

Studioyleisöön voi päästä osallistumalla virallisille BB-sivuille ilmestyvään kilpailuun. Sunnuntain Big Brother Talk Showhun jaetaan lippuja aina edellisellä viikolla. Seuraa tarkkaan Big Brother -sivujen uutisia ja voit voittaa liput paikan päälle. Ole nopea, kilpailu ei ole käynnissä kauaa!

Miksi BB-talossa ei tapahdu asioita koko ajan? Miksi asukkaat vain makaavat sohvilla?

Asukkaat eivät ole näyttelijöitä, vaan oikeita ihmisiä. Heidänkin täytyy välillä saada levätä ja ladata akkujaan. Koko ajan ei voi tapahtua.

Miksi Isoveli kertoo bileiden alkavan "illan aikana" tarkan kellonajan sijaan? Miksi bileet alkavat välillä myöhässä?

Talossa tapahtuu usein yllättäviä asioita. Tämä voi vaikuttaa bileiden tai muun toiminnan alkamisaikaan.

Miksei BB Vieweriä saa käyttää?

Big Brotherin tekijänoikeudet Suomessa omistaa Endemol Finland Oy ja MTV Media, joten BB-materiaalin välittäminen muiden tahojen toimesta on tekijänoikeuslain vastaista. Pidämme tekijänoikeuslain noudattamista tärkeänä myös jokaisessa yksittäistapauksessa.

Katsomon 24/7 -palvelua pyritään kehittämään katsojien palautteen mukaisesti, jotta kaikki olisivat katsojakokemukseen tyytyväisiä.

Saako edellisiä BB-kausia katsottua mistään?

Valitettavasti edelliset kaudet eivät ole enää katsottavissa tekijänoikeussyistä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä palaute!

(Sub)

Kommentoi

Aurinkorannan tähtöset

Tämä sivusto sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.