Useimmin kysytyt kysymykset

08.08.2013 11:04
Useimmin kysytyt kysymykset

Oletko aina pohtinut, kuka asukkaille puhuu päiväkirjahuoneessa, tai miksei BB-talossa tapahdu asioita jatkuvalla syötöllä? Lue vastaukset BB-faneja eniten askarruttaviin kysymyksiin!

Hakivatko julkkikset itse ohjelmaan, vai pyydettiinkö heitä?

Julkkis-BB:n casting eroaa oleellisesti traditionaalisesta BB:stä. Asukasvalinnat tehdään niin sanotulla täsmäcastingilla, eli tuotanto on yhteyksissä henkilöihin, joiden katsoo olevan mielenkiintoisia.

Miksi Subin tekstikanavalla enää ei ole uutisia?

Olemme keskittäneet kaiken Big Brother -uutisoinnin yhteen paikkaan, eli Subin Big Brother -nettisivuille osoitteeseen sub.fi/bigbrother. Virallisilta BB-sivuilta löytyy erittäin kattavasti muun muassa kaikki BB-uutisointi, taustatiedot , ohjelma-ajat ja paljon muuta.

Tekstikanavalta löytyvät edelleenkin Big Brotherin lähetysajat ja äänestysohjeet. BB Sykkeeseen lähetetyt tekstiviestit näkyvät myös tekstikanavalla.

Miksi BB-paidassa lukee nevahöörd eikä nevahööd?

Valmistusprosessin kiemuroissa tapahtui valitettava virhe. BB-tuotteet löytyvät MTV3 Storesta

Milloin BB tulee televisiosta?

Big Brother alkaa Subilla 3.9. kello 21.00.

Päälähetys tulee maanantaista lauantaihin klo 22.00.

Ensimmäinen BB Extra tulee 3.9. kello 19.00. Extra nähdään maanantaista perjantaihin 19.00–19.30.

Big Brother Talk Show tulee Subilla sunnuntaisin klo 21.00–22.30.

Mistä saan ostettua netin 24/7-palvelun?

24/7 -paketin koko kaudeksi, kuukaudeksi, vuorokaudeksi tai tunniksi voi hankkia osoitteessa katsomo.fi/bigbrother.

Mistä saan ostettua kaapelin tai IPTV:n 24/7-palvelun?

Tilaa Julkkis BB omalta operaattoriltasi tai jätä MTV3 Total -sivuston kautta tilauspyyntö operaattorillesi. Lue lisää täältä.

Mitä 24/7-palvelu sisältää?

Netin 24/7-palvelussa näkyy kuusi livekameraa, joiden avulla voit seurata talon tapahtumia reaaliajassa. Livekamerat sisältävät kaksi ohjattua kameraa (Director's Cut 1 ja Director's Cut 2) sekä neljä kiinteää kameraa talon eri huoneissa. Kameroita voi myös kelata kaksi tuntia taaksepäin, jos jokin hetki menee ohi.

Palvelu sisältää myös runsaasti videoita päiväkirjahuoneesta – materiaalia, jota et muualla näe, sekä mahdollisuuden keskustella chatissa toisten BB-fanien kanssa. Halutessaan chatin voi myös piilottaa. Huom! Keskustelun sääntöjä tulee noudattaa, muuten katseluoikeutesi koko palveluun voidaan poistaa.

Kaapelin tai IPTV-verkon 24/7-televisiopalvelu sisältää yhden ohjatun kameran.

Voiko BB:tä seurata mobiilista?

Voi. Big Brotherin mobiilisivun löydät osoitteesta sub.fi/bbsyke. Sivustolta löydät uusimmat uutiset ja paljon muuta sisältöä. Äänestäminen mobiilisivuston kautta on myös erittäin helppoa.

BB Syke on aito 2nd Screen -palvelu, jonka avulla pääset osallistumaan Big Brotherin tv-lähetyksiin uudella tavalla, keskustelemaan toisten BB-katsojien kanssa ja jakamaan videoklippejä BB-ohjelmista. Lue lisää BB Sykkeestä.

Jos haluat seurata 24/7-palvelua mobiilista, osoite on m.bigbrother.fi.

Miksi kaapelin 24/7-palvelussa ei ole yhtä paljon kameroita kuin netin 24/7-palvelussa?

Kaapeliverkoissa on käytössä rajallinen määrä kanavakapasiteettia (kanavatilaa), joten ainakaan toistaiseksi emme voi tarjota vuorovaikutteista monikameralähetystä kaapeliverkkoihin.

Miten nimeämis- ja äänestyskäytäntö toimii?

Pääsääntöisesti toimii seuraavasti: asukkaat antavat sääntöjen mukaisesti 2 ja 1 nimeämispistettä. Eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat valitaan tuotannon toimesta häätöäänestykseen.

Nimeämisistä ja häätöäänestyksistä on käytetty aiemmin erilaisia variaatioita.

Miten voin äänestää häätöäänestyksessä?

Äänestäminen onnistuu tekstiviestillä, puhelinsoitolla tai Big Brotherin mobiilipalvelussa osoitteessa sub.fi/bbsyke. Äänestysohjeet löytyvät täältä.

Ovatko BB:n äänestykset huijausta?

Eivät ole. Äänestystulos koostuu kaikista ilmoitetun äänestysajan aikana äänestysohjeiden mukaisesti annetuista äänistä. MTV Oy valvoo äänestyksen toteutusta, mutta MTV Oy, tv-ohjelman tuotantoyhtiö tai niiden yhteistyökumppanit eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen. Äänestyksen ehdot ja säännöt voit lukea täältä.

Miksi äänestystilanne vaihtelee niin paljon BB Talk Shown aikana?

Eri asukkaiden kannattajat aktivoituvat äänestämisessä eri aikoihin. Toisinaan äänestykset ovat hyvin tasaisia ja erot pieniä ja erityisesti niin sanotuissa plus-äänestyksissä (äänestetään suosikkia) erot helposti tasaantuvat, kun eri asukkaiden fanit kilvoittelevat suosikkinsa talossa pysymisessä. Suosikki- eli plus-äänestykseen palattiin kaudella 2011 sen jälkeen, kun muutaman vuoden oli ollut käytössä plus-miinus-äänestys, koska äänestyksiä haluttiin yksinkertaistaa. Suosikkiäänestys on myös BB-formaatin alkuperäinen äänestystapa.

Miksi lopullisista prosenttiosuuksista ei tule yhteenlaskettuna 100 %?

Pari prosenttia äänistä menee usein virheellisiin äänestysnumeroihin eli sellaisille asukkaille, jotka eivät ole äänestyksessä. Sama ilmiö nähdään esimerkiksi vaaleissa, jossa ihmiset äänestävät mm. Aku Ankkaa. Kun lasketaan yhteen nämä virheäänet häätöäänestyksessä olleiden asukkaiden ääniin, saadaan 100 %.

Mistä saan tietoa BB-talossa näkyvistä tuotteista?

BB-talon kalusteista ja muista tuotteista saat tietoa Big Brotherin virallisten nettisivujen BB-talo-osiossa.

Missä voin keskustella toisten BB-katsojien kanssa?

Voit keskustella muiden katsojien kanssa monissa eri paikoissa. Kokeile vaikka…

Big Brotherin keskustelufoorumia

Facebook-sivuja

Mobiilissa voit keskustella muiden katsojien kanssa BB Sykkeessä

Isoveli on myös Twitterissä. Viralliset BB:n fanitwiittaajat löytyvät osoitteista @AnniLeppakorpi ja @Sikaveli. Keskustelu hoituu hashtagilla #bbsuomi.

Useimmin kysytyt kysymykset

Miten Big Brother päättää rangaistuksista?

Rangaistus riippuu aina rikkeen vakavuusasteesta.

Miksi Big Brother on välillä epäoikeudenmukainen?

Big Brother on viihdeohjelma. Uskomme, että tietynlainen "epäoikeudenmukaisuus" verrattuna todelliseen elämään on hauskaa viihdettä.

Miksi Big Brotherilla on käsikirjoittaja?

Käsikirjoittajan toimenkuva Big Brother -tuotannossa ei tarkoita samaa kuin esimerkiksi perinteisessä draamagenressä.

Käsikirjoittajan tehtäviin tuotannossamme kuuluvat muun muassa tehtävien ja juonenkäänteiden suunnittelu yhdessä muun ydinryhmän kanssa sekä tehtävänantojen kirjoittaminen taloon.

Käsikirjoittajamme ei kirjoita vuorosanoja asukkaille – ainostaan Talk Shown juonnot ovat käsikirjoitettuja. Tämäkin käsikirjoittaminen tapahtuu yhdessä Talk Show -juontajan kanssa.

Ovatko fanitwiittaajat oikeasti tuotannon kätyreitä?

Fanitwiittaajat ovat oikeita BB-faneja, jotka on valittu tehtäväänsä Sub.fin kilpailun kautta. He saavat twiittauksissaan ilmaista oman mielipiteensä, vaikka se eroaisi Isoveljen mielipiteistä. He eivät ole "tuotannon kätyreitä".

Kuka on Big Brother -ääni?

Jari Karjalainen on ääni BB-kuulutusten takana.

Kuka siellä päiväkirjahuoneessa puhuu?

Päiväkirjahuoneessa puhuvat ydintiimin lisäksi myös ns. feed-ohjaajat.

Miten asukkaat valitaan?

Asukkaat valitaan äärimmäisen monivaiheisella valintaprosessilla. Operaatioon osallistuu kymmenkunta henkilöä. Asukaskandidaatit testataan monin eri tavoin. Valintatiimiimme kuuluu myös psykiatri sekä psykoterapeutti Teemu Ryhänen.

Miksi kommenttini poistettiin Big Brotherin FB-sivulta?

Myös FB-keskustelussa tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä. Toisen keskustelijan haukkuminen, henkilökohtaisuuksiin menevä kommentointi, syrjivät tai rasistiset viestit, kiroileminen sekä alatyyliset ilmaukset ovat kiellettyjä. Kaikenlainen mainostaminen on myös kielletty. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa moderaattorin antamaan jäähyyn.

Miksi kirjoitukseni poistettiin Big Brother - keskustelupalstalta?

Keskustelupalstalla tulee noudattaa keskustelun sääntöjä, joita ovat muun muassa:

– Älä HUUDA.

– Älä mainosta.

– Asioita saa arvostella ja asioista saa olla eri mieltä toisten kanssa. Poistamme kuitenkin kommentit ja keskustelut joissa kohtuuttomasti hyökätään toisen kirjoittajan persoonaa vastaan.

– Älä käytä alatyylisiä ilmaisuja tai kirosanoja.

– Kunnioita tekijänoikeuksia.

– Emme hyväksy palstoillamme tai kommenteissamme syrjintää tai keskustelua, jossa toisen ihmisen etninen alkuperä, seksuaalinen suuntautuminen, uskonnollinen vakaumus, poliittinen suuntautuminen, kansalaisuus, sukupuoli ovat arvostelun kohteena. Kaikista aiheista voi keskustella asiallisesti.

– Älä ikinä julkaise toisen henkilön henkilötietoja (ikä, nimi, puhelinnumero, osoite, sähköpostiosoite).

Asiattomat kommentit poistetaan. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa moderaattorin antamaan jäähyyn. KeskusteluKeskustelupalstan säännöt löydät kokonaisuudessaan täältä.

Miksei BB vastannut kysymykseeni Twitterissä/Facebookissa?

Isoveli saa kauden aikana niin valtavasti postia ja palautetta, ettei kaikkiin viesteihin ehditä vastata. Jokainen palaute kyllä luetaan!

Miksei palautteeseeni vastattu?

Palautetta tulee BB-kauden aikana valtavasti, eikä kaikkiin viesteihin ehditä vastata. Jokainen palaute kyllä luetaan ja välitetään eteenpäin niille tahoille, joita se koskee.

Miten voin ehdottaa tehtävää Big Brotheriin?

Lähettämällä palautetta tai kirjoittamalla Big Brotherin Facebook- tai Twitter-ryhmiin. Kaikki palautteet luetaan, vaikka kaikkiin ei valitettavasti ehditä vastaamaan.

Useimmin kysytyt kysymykset

Miten pääsen studioyleisöön?

Studioyleisöön voi päästä osallistumalla virallisille BB-sivuille ilmestyvään kilpailuun. Sunnuntain Big Brother Talk Showhun jaetaan lippuja aina edellisellä viikolla.

Seuraa tarkkaan Big Brother -sivujen uutisia ja voit voittaa liput paikan päälle. Ole nopea, kilpailu ei ole käynnissä kauaa!

Miksi BB-talossa ei tapahdu asioita koko ajan? Miksi asukkaat vain makaavat sohvilla?

Asukkaat eivät ole näyttelijöitä, vaan oikeita ihmisiä. Heidänkin täytyy välillä saada levätä ja ladata akkujaan. Koko ajan ei voi tapahtua.

Miksi Isoveli kertoo bileiden alkavan "illan aikana" tarkan kellonajan sijaan? Miksi bileet alkavat välillä myöhässä?

Talossa tapahtuu usein yllättäviä asioita. Tämä voi vaikuttaa bileiden tai muun toiminnan alkamisaikaan.

Miksei BB Vieweriä saa käyttää?

Big Brotherin tekijänoikeudet Suomessa omistaa Endemol Finland Oy ja MTV Media, joten BB-materiaalin välittäminen muiden tahojen toimesta on tekijänoikeuslain vastaista. Pidämme tekijänoikeuslain noudattamista tärkeänä myös jokaisessa yksittäistapauksessa.

Katsomon 24/7 -palvelua pyritään kehittämään katsojien palautteen mukaisesti, jotta kaikki olisivat katsojakokemukseen tyytyväisiä.

Saako edellisiä BB-kausia katsottua mistään?

Valitettavasti edelliset kaudet eivät ole enää katsottavissa tekijänoikeussyistä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä palaute!

(Sub)

Kommentoi

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje