Kai

Kai

Nimi: Kai Merilä
Ikä: 46
Pituus: 178
Kotipaikka: Somero
Ammatti tai koulutus: Toimittaja / tiedotusopin opistokoulutus
Siviilisääty: naimisissa
Horoskooppi: härkä
Perhe: vaimo
Motto: Jos et lähde majastasi, et voi tuoda mitään tullessasi
Lapsena halusin olla: Rokkitähti
Lemmikkieläimet: kaksi englanninsetteriä, Jerry ja Veikka

Seiskan toimittajana työskentelevän Kai Merilän arkipäivät alkavat kukonlaulunaikaan kello 5.15. Koirien lenkittämisen jälkeen hän ajaa töihin Helsinkiin ja ympäri Suomea juttukeikoilla. Vapaa-ajalla hän käy nyrkkeilytreeneissä, punttiksella, jammailee bändinsä kanssa ja käy vaikkapa vaimon kanssa kaupoilla. Viikonloppuisin hän tapaa myös pitkäaikaista tuttavaansa Matti Nykästä.

Big Brother -taloon Kai lähti uteliaisuuden vuoksi.

– Toimittajan pitää tietää kaikesta jotain, ja tämä BB-meininki sisältä päin on meikäläisen yleistiedoista vielä puuttunut.

Ulkomaailmasta Kai tulee ikävöimään eniten vaimoaan, koiriaan ja ulkoilmaa. Jatkuva sisälläolo on asia, joka saattaa Kaita alkaa nyppiä.

Talossa hän ei missään tapauksessa pettäisi vaimoaan tai nakuilisi. Ilahtumaan hänet saavat hyvät ihmiset ja leppoisa meininki sekä luova hulluus.

Kanssa-asukkaina Kai näkisi mielellään Jani Sievisen, Reetun, Remu Aaltosen, Jutta Gustavsbergin tai Antero Mertarannan. Susanna Ruotsalaista hän ei taloon kaipaa.

Kai uskoo, että monet pitävät häntä kylmäkiskoisena kohujournalistina. Aika BB-talossa toivottavasti näyttäisi miehestä toisenlaisen puolen.

– Ihmiset saavat nähdä minut aitona ja mukavana maalaispoikana, Kai toivoo.

Kai arvelee erottuvansa muista asukkaista valkoisella tukallaan ja ulospäin suuntautuneisuudellaan. Parhaimpina puolinaan hän pitää sitä, että on hyvä kuuntelija ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Miinuspuolelle Kai laittaisi äkkipikaisuutensa.

– Yleensä tartun ensin toimeen ja mietin vasta sitten. Joskus se on hyväkin asia.

Kain uran huippuhetkiä ovat vaimonsa kanssa tehdyt jutut Somero-lehteen, jotka voittivat palkintoja paikallislehtien sarjassa valtakunnallisessa lehtikilpailussa, Matti Nykäsen ja Mervi Tapolan kaksien häiden järjestäminen sekä Matti Nykäsestä tehty kirja ja tv-dokumentti.

– Se taitaa olla vieläkin Nelosen katsotuimpia dokkareita, Kai muistelee.

Tulevaisuudessa Kai haluaisi olla mukana media- ja musiikkimaailmassa manageroimassa, pr-tehtävissä sekä olla tunnettu kolumnisti ja kirjailija.

Repäisevämpänä tekonaan Kai pitää 21-vuotiaana tehtyä nopeaa päätöstä lähteä laulamaan heviä.

– Päätin aamulla, että lähden Ruotsiin hevibändiin. Samana iltana olin laivassa ja kahden päivän kuluttua siitä keikalla Hiroshima-yhtyeen nokkamiehenä.

– Toimittajana olen tehnyt myös lukuisia tempauksia. Yksi mieleenpainuvimmista lienee se, että esiinnyin Iltalehdessä Suomen ensimmäisenä iltapoikana muistaakseni vuonna 1996. Asia noteerattiin Suomen Trivial Pursuitissakin, Kai hymyilee.

Kai haaveilee menestymisessä monella saralla: kirjailijana, muusikkona ja avioliitossa.

Tätä Kai katuu

Ihannenaisekseen Kai nimeää laulaja Tina Turnerin.

– Rokkimummo voisi vaikka vielä hypätä lauteille ja rokata nuorempansa suohon!

Elämänsä tärkein henkilöksi Kai nimeää vaimonsa.

– Hän otti meikäläistä niskasta kiinni silloin reilut 20 vuotta sitten ja ohjasi minut journalistiselle uralle, josta tuli ammattini.

Jos Kailla olisi mahdollisuus viettää päivä kenen tahansa kanssa, tutustuisi hän idoliinsa Jon Bonjoviin.

Elämässään Kai katuu erityisesti yhtä asiaa.

– Kun tapasin vanhimman veljeni viimeistä kertaa ennen hänen kuolemaansa, sanoisin nyt asioita toisin kuin silloin kaksi vuotta sitten, mies toteaa.

Muissa ihmisissä Kai arvostaa rehellisyyttä, avoimuutta ja positiivisuutta. Narisevia näätiä hän ei sen sijaan voi säätää.

Katso Kain haastatteluvideo

Lue myös: Kai Merilä ehdottomana: En nuku muiden vieressä

Katso, mitä hän otti mukaan taloon!

 
[an error occurred while processing this directive]

(Sub)

#bbkai
336

Kommentoi

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje