Tällaisia piirakoita asukkaat leipoivat!

11.09.2013 14:56
Tällaisia piirakoita asukkaat leipoivat!

Nämä reseptit on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten!

Kolmen paprikan kalkkunapiirakka

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:

200 g kalkkunaleikettä suikaleina

½ punainen paprika

½ keltainen paprika

½ vihreä paprika

1 sipuli

50 g parmesaanijuustoa lastuina

2 dl kermaviiliä

1 muna

½ tl suolaa

½ dl tuoretta hienonnettua basilikaa

⅓ tl valkopippuria

Päälle:

basilikaa

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Suikaloi kalkkuna, paprikat ja sipuli pitkiksi suikaleiksi. Levitä piirakkapohjalle ensin sipuli- ja kalkkunasuikaleet sekä parmesaanilastut. Asettele sen päälle renkaan muotoon vuorotellen eriväriset paprikasuikaleet. Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele basilikalla.

VINKKI: Maistuvan lopputuloksen saat myös savukinkulla.

Sieni-salviapiirakka

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)

Täyte:

1 rkl voita

1 l sieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita

2 sipulia varsineen

½ tl suolaa

1 tl viherpippuria

1 salviaruukku

100 g vuohenjuustoa

2 dl ruokakermaa

1 muna

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Valmista täyte paistamalla puhdistetut pilkotut sienet ja viipaloidut sipulit voissa pannulla, paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä esikypsytetylle pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja osa salvian lehdistä silputtuna. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja jaa viipaleet kahtia, asettele ne vuorotellen loppujen salvian lehtien kanssa piirakan päälle. Sekoita erikseen kermaan muna ja kaada piirakan päälle.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää salvian tilalla rosmariinia.

Omenapiiras vaniljaisella lemon curdilla

Pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:

2 dl vaniljarahkaa (200 g)

1 muna

1 dl lemon curdia

6-8 pientä omenaa lohkoina

½ sitruunan mehu

1 dl marjoja

Päälle:

2 dl marjoja

(½ dl hunajaa juoksevana)

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita rahkaan muna ja lemon curd. Kaada seos piirakkapohjalle. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi kippoon, jossa on sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele lohkot piirakalle limittäin ympyräiseen muotoon ja laita keskelle marjoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Koristele keskusta paistamisen jälkeen tuoreilla marjoilla. Valuta halutessasi päälle hunajaa, kuumenna se tarvittaessa juoksevaksi.

VINKKI: Vaihteluna omenan tilalle voit kokeilla esimerkiksi luumuja tai aprikooseja.

(Sub)

Kommentoi

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje