Anu neuvoi muita asukkaita: Valehdelkaa lehdistölle aina!

23.09.2013 21:44

Illalla pihalla juteltiin esimerkiksi julkisuuden varjopuolista. Anu intoutui neuvomaan muita, kuinka selviytyä lehdistön kanssa.

Asukkaat viettivät hauskaa iltaa pihalla istuskellen. Juhlamusiikki soi ja asukkaat maistelivat juomia. Tunnelma oli iloinen ja puhe oli kääntynyt julkisuuteen ja siihen, kuinka sen kanssa tulisi elää.

Niko kyseli, missä Anu ja Risto-Matti olivat tavanneet. Anu kertoi parin tavanneen Ruotsissa sattumalta. Nainen tunnusti, ettei tuolloin ollut osannut varautua julkisuuden määrään Suomessa.

– Mua järkytti se, et kun tulin muualta, että mitä se julkisuus tarkoittaa. Siksi mä itkin pari kertaa tyynyyn, et mä kerroin ihan jotain muuta, ja he kirjoitti jotain toista. Mut nopeesti opin kyllä, että aina keksi lehti-ihmiselle oma stoori, hänen pitää saada se skuuppi, Anu kertoi omista varhaisista kokemuksistaan median kanssa.

Nainen kertoi nopeasti oppineensa, että lehtimiehille pystyi kertomaankin jotain muuta kuin totuuden ja kääntää näin asian omaksi hyödykseen.

– Anna sille se luu, annan sen tyhmän koiran juosta sen perässä, Anu nauroi viitaten toimittajiin.

Niko sanoi, että häntä oli aina henkilökohtaisesti kiehtonut Anun räväkät kommentit. Anu nauroi miehen lauseelle.

– Mä sanon teille yhden totuuden, et kun oon 10 vuotta tehnyt tätä samaa juttua Eestissä. Et jos lehdistö tulee kysymään sulta jotain mikä tekee sulle kipeää, niin deny it, keksi joku muu, mene siitä vähän ohi, ja anna sille joku luu, koska sen pitää saada se juttu. Se luulee, et se on nyt tää. Mut aina pitää antaa sille jotain, ei se muuten tyydy, Anu kertoi mielipiteensä mediasta.

– Valehtele, älä koskaan kerro totta lehdistölle. Valehtele, valehtele, valehtele, valehtele. Lehdistö ei oo koskaan pappi, eikä sun rippi-isä, kelle sun pitää kertoo, Anu neuvoi.

Anu paatos sai muut asukkaat hieman nauramaan ja pian joukossa jo pelleiltiin, mitä medialle kerrottaisiin.

Puheenaiheeksi tuli seuraavaksi Sarasta ja toisesta henkilöstä kirjoitettu juttu, joka ei ollut Saran mukaan pitänyt paikkaansa.

Anu ihmetteli, eikö lehdistö ollut soittanut Saralle kysyäkseen, mikä oli ollut tarina oikea laita, ja ihmetteli, ettei niin voinut tehdä.

– Ei voi, mut ne teki sen, Sara huudahti.

– Ei missään nimessä voi keksiä tarinaa, on ihan säännöt siihen, Anu hämmästeli.

– Vaikka ois kuva, jossa toinen p*nee jonkun kanssa, niin aina pitää soittaa osapuolille, ei voi tehdä mitään juttua. Se on laki, sanoi Anu ottaen esimerkiksi jonkin kuvitteellisen tilanteen.

Anu neuvoi nuorta missikaunotarta, että tilanne olisi vaatinut asianajajaa ja korvauksia. Anu kertoi omasta työstään ja sanoi, ettei kuvia saisi julkaista niin, että kertoisi oman tarinan. Anun neuvoi Saraa, että jutussa olisi pitänyt kysyä sekä Saran että toisen osapuolen näkemystä siitä, mitä oli tapahtunut.

Sara katsoi Anua ihmeissään, eikä sanojensa mukaan ollut tiennyt, että näin piti olla.

– Ne on käyttänyt sun nuoruutta hyväkseen. Ei ihmisen yksityisyyttä saa loukata. Muista jatkossa se, että vaikka susta ois kuvat, niin sun pitää aina saada kertoa oma versio siitä, mitä tapahtui, Anu neuvoi.

Pian keskustelu kääntyi muille urille ja hilpeä illanvietto jatkui.

Jori sai jälleen eroottisen sylitanssin – Anu villiintyi musiikista

(Sub)

Uutisaiheet: Anu, Sara, Niko

Kommentoi

Lisää uutisia

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje