Esko korosti perheen vastuuta – Jori yhteiskunnan

03.10.2013 12:44

Esko ja Jori joutuivat väittelemään myös siitä, tuliko yhteiskunnan huolehtia lapsista, sairaista ja vanhuksista. Eskon mielestä tämä oli perheen tehtävä.

Kolmas väite Politiikan juhlaa -tehtävässä oli, että yhteiskunnan tuli huolehtia lapsista, sairaista ja vanhuksista. Vasemmistoa edustavan Jorin piti puolustaa väitettä.

– Lapsissa on tulevaisuus, Jori pohti.

Hänen mielestään sairaat eivät olleet itse aiheuttaneet tilaansa, paitsi ehkä tupakoitsijat. Jorin mukaan vanhuksia piti myös kiittää kaikesta siitä, mitä he olivat tehneet yhteiskunnan eteen. Yhteiskunnan piti antaa takaisin vanhuksille.

Kun Jori oli sanonut kaiken sanottavansa, pyysi hän asukkailta hiljaista hetkeä. Oikeiston puoluejohtaja Esko naurahti tälle, mutta odotteli kiltisti omaa väittelyvuoroaan.

Esko pyysi puheenvuoronsa aluksi asukkaita antamaan aplodit perheille, koska voima piili niissä. Mies kertoi, että siellä mistä hän oli kotoisin, oli perhe se joka huolehti asioista, ei yhteiskunta. Tämä oli Eskon mielestä toimiva toimintatapa.

Esko kertoi aiheesta minuutin ajan perheen merkitystä korostaen ja yhteiskunnan vastuuta vähätellen.

Lopuksi muutkin osallistuivat kiivastahtiseen keskusteluun. Asukkaat kyselivät muun muassa, miten tuli toimia sellaisen ihmisen, jolla ei yksinkertaisesti ollut perhettä.

Keskustelu kävi kiivaana olohuoneessa ja väittelyt jatkuivat.

Politiikan juhlaa

Jori ei innostunut poliittisesta tehtävästä

Poliittinen väittely alkoi BB-talon olohuoneessa

Esko joutui koville veroväittelyssä

(Sub)

Uutisaiheet: Esko, Jori, tehtävät, katsojan valinta

Kommentoi

Lisää uutisia

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje