Illan tehtävä käynnistyi – liukumäkeen useita vapaaehtoisia

25.09.2013 20:39

100 pistettä -hyväntekeväisyyskilpailun viimeinen tehtävä pyörähti käyntiin. Lopun aikojen liukumäki -nimiseen tehtävään vapaaehtoisia suorittajia ilmaantui useita.

Asukkaat olivat kokoontuneet olohuoneeseen ja sohvalle oleilemaan. Yhtäkkiä Isoveli ilmoitti asukkaille, että heidän olisi aika valmistautua tehtäväalueelle siirtymiseen.

– Ei jumankauta, huusi Johanna.

– Siellähän on ihan sairaan kylmä, kuului joukosta mutinaa.

Asukkaat alkoivat kuitenkin urhoollisesti pukea ylleen lämpöisiä vaatteita ja siirtyä pikkuhiljaa kohti ulkotilaa.

– No nyt kuule me muutetaan sinne, ihan varmaan ollaan siellä yötä! Niko ennusti tulevaa muiden kauhuksi.

– Ei olla! Johanna huudahti epäuskoisena.

Eskokin epäili, että ei kai ulkona yöpymistä tultaisi toteuttamaan. Niko heitti, että hänelle se olisi ihan sama, kunhan hän saisi aiemmin toivomansa maailmanpyörän. Niko oli aiemmin toivonut BB-talon pihalle maailmanpyörää.

– Hän saa maailmanpyörän, hän pyörii maailmanpyörässä seuraavat kolme tuntia, ja teidän tehtävänne on laskea kierrokset! Niko suunnitteli tehtävää vitsaillen.

Kaikki pukivat lämmintä ylleen. Pian putkiposti alkoi hurista ja asukit huomasivat tämän. Esko oli valmiina ottamassa Isoveljen kirjeen vastaan.

Kohta Isoveli kuulutti, että asukkaiden tulisi siirtyä Vivus-hyväntekeväisyystaulun luo ulos terassialueelle. Pian viestin lukijaksi valittu Jori saikin lukea tehtäväkuvauksen.

Asukkaat saivat viimeiseksi 100 pistettä -hyväntekeväisyyskilpailuun kuuluvaksi tehtäväksi Lopun aikojen liukumäen.

– Tehtäväalueella odottaa liukas, mutta sitäkin jyrkempi ramppi. Rampin yläpäässä on kolme aukkoa – viiden, kymmenen ja viidentoista pisteen arvoisiksi merkittyinä, Jori luki.

Jori selvensi muille, että asukkaiden tuli valita joukostaan kolme henkilöä suorittamaan tehtävää. Jokainen valittu asukki saisi viisi palloa, joita saisi kutakin koettaa ujuttaa yhden kerran liukkaan radan reikiin. Pallojen reikiin saannin mukaan asukkaat saisivat kerrytettyä pistesaalistaan.

Pian joukossa pohdittiin, ketkä tehtävää lähtisivät suorittamaan.

– Mä haluan, sanoi Anne-Mari.

– Ja mä! huusi Niko.

Johannakin ehdotti itseään, mutta Eskolla oli epäilyksensä.

– Ootsä ketterä, onks sulla krapula? Esko heitti Johannalle viitaten mitä ilmeisimmin naisen edellisen illan juomien maisteluun.

Kaikki nauroivat Eskon sukkeluudelle.

Pian asukkaat alkoivat epäillä radan olevan hyvin jyrkkä ja liukas, ja Johanna perääntyikin koitoksesta, ettei sanojensa mukaan rikkoisi polveaan. Jorikin ilmoittautui vapaaehtoiseksi. Muutamien henkilövaihdosten jälkeen tehtävää suorittamaan valittiin Anne-Mari, Niko sekä Esko.

Asukit jäivät pohtimaan, millä tekniikalla tehtävästä selviäisi parhaiten, ja millaisia ominaisuuksia suorittajalta vaadittaisin. Pian lähdettiin valumaan tehtäväalueelle päin.

Lopun aikojen liukumäki

(Sub)

Uutisaiheet: tehtävät, Johanna, Esko, Jori, Niko, Anne-Mari

Kommentoi

Lisää uutisia

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje