Jori oli tyytymätön suomalaisiin päättäjiin, uhkasi muuttaa muualle

04.10.2013 10:29

Jori oli tyytymätön suomalaispoliitikkojen tapaan päättää asioista. Esko puolestaan kertoi äänestäneensä mielestään järkevää vaikuttajaa.

Osa asukkaista puhui työnteosta ja sen verotuksesta makuuhuoneessa. Anu kertoi, kuinka hän maksoi veroja tuloistaan. Hänen mukaansa taiteellisesta työtä ei veroja Virossa makseta. Johannaa kiinnosti tietää, mitä tapahtuisi, jos hän siirtäisi yritystoimintansa naapurimaahan. Anu kertoi virolaisista tavoista pyörittää bisnestä, ja siitä kuinka hän maksaa tai ei maksa esimerkiksi arvonlisäveroja.

Jorin mielestä Anun esittelemä Viron-malli kuulosti houkuttelevalta, koska naisen mukaan taiteellisesta työstä ei maksettua eteläisessä naapurimaassa arvonlisäveroa. Muiden mielestä Jori osoittautui "takinkääntäjäksi" siihen nähden kuinka tämä oli puhunut työnteosta aikaisemmin.

– Mut miks pitäis p*skojen päättäjien pillin mukaan tanssia? taikuri suivaantui.

Hän muistutti, miten hänenkin piti elättää itsensä lisäksi perheensä ja kummeksui sitä, kuinka Suomessa piti toteuttaa hänen mielestään erikoisia lakipykäliä.

– Mä muutan sellaiseen paikkaan, missä on järkevät lait ja päätökset, Jori uhosi.

Samaan hengenvetoon mies kuitenkin kertoi pitävänsä Suomesta ja suomalaisista, eikä pitänyt kotimaataan varsinaisesti huonona paikkana elää. Päättäjät miehen mielestä kuitenkin olivat huonoja. Esko muistutti, että he itse olivat niitä, jotka olivat valinneet päättäjät äänestämällä vaaleissa.

– Missä sä olit silloin ku piti äänestä? Esko tivasi Jorilta.

– Nukuin, Jori vastasi.

Esko kehotti Joria heräämään ja äänestämään, kun sellainen mahdollisuus olisi. Johannankin mielestä suurin osa suomalaisista äänesti kuitenkin aina samoja "vääriä" ihmisiä. Esko puolestaan paljasti tehneensä järkevän ratkaisun äänestämällä Jaana Pelkosta. Nyt Jori komppasi Eskoa, ja hänenkin mielestä mielestä Pelkonen vaikutti rohkealta naiselta.

Nikon aamu alkoi tuimissa merkeissä

(Sub)

Uutisaiheet: Jori, Esko

Kommentoi

Lisää uutisia

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje