Jori syistä julkisuuteensa: Riittämättömyyden tunne ja narsismi

12.10.2013 14:00

Unilta herättyään robotti-Robert pisti asukkaat pieneen tenttiin, ja jakoipa iltapäivän ratoksi ristiriitaisia tunteita herättäneen tehtävänkin.

Asukkaat olivat valmistelleet lounastaan ja samaan aikaan Robotti-Robert oli herännyt nurkassaan. Ilmoille oli kajahtanut taas robotin varsinainen oma tunnusmusiikki, Popcorn-kappale. Musiikki innosti robotin jammailemaan ja asukkaat ihastelivat pienen rullailijan muuveja. Kappaleen jälkeen Robert kutsui asukit sohvalle.

Robert tervehti asukkaita ja hänelle vastattiin iloisesti takaisin. Robertilla oli asukkaille kysymyksiä, jotka liittyivät asukkaiden julkisuuteen.

– Miksi te olette julkisuuden henkilöitä? Robert uteli.

Ensimmäisenä Robert halusi tietää Anun syyn.

– No prosessoi Anu Saagim, näet miljoonat vastineet! Jos googletat mua niin näät mitä kaikkea oon tehnyt! Anu nauroi ja sanoi, että menisi viikko mikäli hän luettelisi kaikki aikaansaannoksensa.

– Jotkut jutut on aivan typeriä, jotkut on hauskoja ja jotkut aika fiksujakin, Anu mietti tekosiaan. Virotar arveli, että oli julkkis, sillä oli sanojensa mukaan fiksu, kaunis ja iloinen ihminen.

Sitten Robert kääntyi Aleksin puoleen udellen, mistä tämä oli kuuluisa.

– Koska mä oon homo! Aleks nauroi.

Vastaus ei riittänyt robotille, vaan hän kysyi uudestaan. Aleks selitti olevansa mies joka tykkää miehistä, osallistuneensa kilpailuun, jossa seksuaalivähemmistöä valittiin edustamaaan yksi henkilö ja voittaneensa sen.

– Nyt oon täällä lööppijulkkisten kanssa! Aleks murjaisi.

Seuraavaksi Robertia kiinnosti syy, miksi Jori oli julkisuuden henkilö.

– Varmaan jatkuva riittämättömyyden tunne, pikkusen narsismia siihen lisäks ja osaan siinä sivussa taikoakin, kai se on se syy, Jori veisteli.

Niko puolestaan kertoi Robertille arvauksensa omasta suosiostaan.

– Mä luulen et siksi, koska oon osallistunut erilaisiin tv-projekteihin, ollut sitten julkisuudessa omana itsenäni viisi vuotta, Niko aprikoi.

Reality-tähti lisäsi, että eli julkisuudessa myös blogien kautta ja epäili suosionsa salaisuudeksi sitä, että oli oma itsensä, sekä ollut yksinkertaisesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Lopulta Robert käänsi päätään vielä Johannaan päin. Miss XL uskoi olevansa julkkis siksi, että oli voittanut sanojensa mukaan isojen tyttöjen missikilpailun, ja edusti näin erilaista naisihannetta.

Seuraavaksi Robert halusi tietää asukkaiden ajatuksia julkisuudesta.

Julkisuuden uskottiin olevan asia, jolla oli monta puolta – Jori käyttikin sanaa kaksiteräinen miekka.

– Siitä on hyötyä, mutta haittaakin. Jo käytät hyödyllisesti, niin on apua, mutta se voi myös romuttaa ja muuttaa pelkäks p*skaks, Niko analysoi.

– Fiksu ihminen osaa käyttää julkisuutta erittäin hyvin hyväksi, mutta missä se rajaa menee, se on niin ohutta, mietti Anu.

Leipää ja sirkushuveja

Robertin kysymykseen siitä, mikä tekee ihmisestä julkisuuden henkilön, asukkaat pamauttelivat heti vastauksia.

– Roikkuminen kaiken maailman kissanristijäisissä, Anu nauroi.

– Media! Jos ei ois mediaa, ei ois julkisuutta! Jori sanoi.

Niko puolestaan oli sitä mieltä, että ihmiset sen tekivät, sillä ihmisethän mediaa seurasivat. Anu lisäsi tietävästi, että julkisuus oli isoa teatteria ja näytelmää, ja että ihmiset tarvitsivat sitä arkeensa. Yhdessä asukkaat totesivat, että ihmiset halusivat samastua ja tirkistellä. Anun mielestä tarvetta siihen ei kuitenkaan saanut vähätellä.

– Leipää ja sirkushuveja, Jori veisteli lopuksi, mitä kansa tarvitsi.

Robotti-Robert kertoi lopuksi, että halusi nähdä asukkailta esityksen ja pitää omat nimiäisjuhlansa.

– Tehkää Robertille esitys, jossa kaikkien julkisuuden henkilöiden erityistaidot tulevat esiin, Robert ohjeisti.

Tehtävänanto ei herättänyt asukeissa erityistä innostusta, vaan jopa enemmän nihkeitä puhahduksia. Suoritustapaa alettiin pikkuhiljaa kuitenkin pohtia.

Robert-robotti villiintyi – tanssahteli Anun kanssa

Anu antoi robottitulokkaalle osuvan nimen

(Sub)

Uutisaiheet: Aleks, Niko, Johanna, Anu, Jori

Kommentoi

Lisää uutisia

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje