Poliittinen väittely alkoi BB-talon olohuoneessa

03.10.2013 12:29

Puoluejohtajat joutuivat keskustelemaan aluksi siitä, pitikö kaikesta työstä saada sama palkka.

Asukkaat olivat saaneet Yhtä juhlaa -hyväntekeväisyyskilpailuun kuuluvan Politiikan juhlaa -tehtäväkuvauksen. Jori ja Esko oli nimetty puoluejohtajiksi, jotka joutuivat väittelemään keskenään.

Miehet olivat käyneet päiväkirjahuoneessa ja sieltä palatessaan he selittivät vielä muille, mistä oli kyse. Esko korosti, että he joutuisivat mahdollisesti rooleissaan suoltamaan sellaisiakin mielipiteitä, joita oikeasti eivät puolustaneet.

"Kaikesta työstä pitää saada sama palkka"

Ensimmäinen väite oli, että kaikesta työstä piti saada sama palkka. Jorin piti puolustaa tätä väitettä.

Jori saarnasi, että esimerkiksi yritysjohtajien miljoonien tulot olivat epäreiluja, kun maailmassa samaan aikaan oli myös nälässä eläviä köyhiä ja suurperheitä. Hän paasasi saman suuruisesta palkasta minuutin, kunnes tuli Eskon vuoro vastustaa väitettä.

Esko oli eri mieltä

Eskon mielestä kaikkien kovaa työtä tekevien pitikin saada paljon rahaa. Esko totesi, että nykyajan Suomessa vallitsi sellainen mentaliteetti, että kaikkien piti saada saman verran palkkaa työstä riippumatta. Hänen mukaansa tämä ei motivoinut työntekoon.

– Palkka motivoi ihmistä tekemään kovempaa työtä, Esko summasi.

Kun minuutti oli kulunut, oli kaksikon aika keskustella asiasta yhdessä.

Jorin mukaan ihmiset ajettiin loppuun nykyisellä systeemillä. Eskon mielestä ei ollut hyvä, että vaikka teki huonommin töitä, saisi saman palkan kuin kovemmin työskentelevä.

Jori toivoi, että kaikilla olisi miellyttävää työtä. Eskon mukaan näin ei yksinkertaisesti voinut olla, koska kaikki työ ei ollut miellyttävää.

Miehet kinastelivat aiheesta vielä tovin, kunnes koitti äänestyksen ja seuraavan väitteen aika.

Politiikan juhlaa

(Sub)

Uutisaiheet: Esko, Jori, tehtävät, katsojan valinta

Kommentoi

Lisää uutisia

Arrow

Sisältää tuotesijoittelua

Osa tämän sivuston sisällöstä on toteutettu yhteistyössä mainostajien kanssa.

Sulje